sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Ssese-saarelle







Viikko sitten lähdin Ssese-saarelle. Saari on yksi Victoria-järven saarista ja kuuluu Ugandalle. Victoria-järven ympärillä on kolme valtiota: Uganda, Kenia ja Tansania.

Ssese-saari on oikea paratiisisaari, aivan jumalaisen kaunis. Ilmasta on aivan ihana. Saaren rannoilla on viihtyisiä hotelleja, jotka sopivat esim. vasta avioituneille häämatkan kohteeksi. Keskiosassa on saaren keskus, Kalangala, joka on rauhallinen pienen pieni kaupunki. Keskustan ulkopuolella on pieniä kyliä, ja niissä taloja viljelyksien ympäröiminä.

Tiet ja kadut ovat kaikki päällystämättömiä. Yleisin kulkuneuvo on boda-boda (mopo), jonkun verran on myös pikkuautoja. Saarella ei ole matatuita (pikkubusseja). Moniin paikkoihin voi hyvin myös kävellä.

Saarelle pääsen lautalla, joka on hyvin samanlainen kuin Suomenlinnan lautta. Matka mantereelta Entebbestä saarelle kestää 3,5h ja ei maksa paljon, VIP-luokassa 14 000 shillinkiä, eli vain 3,80e.

Minua oltiin vastassa satamassa. Fiona ja Paul ottivat minut iloisina vastaan ja niin alkoi matka saaren keskiosaan Kalaya Learning Centeriin. Siellä tulisin olemaan viikon opettajien apuna ja uusien ideoiden tuojana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti