lauantai 22. lokakuuta 2016

Elokuvailta


Kampalan keskustassa on hyvin hieno länsimaalainen ostoskeskus Acasia Mall. Milla, hänen kaksi kehitysyhteistyötä tekevää ystäväänsä Rosey ja Denise, sekä minä menimme toissailtana ostoskeskuksen elokuvateatteriin katsomaan Kampalassa kuvatun elokuvan Queen of Katwe.

Elokuvateatteri kokosi paljon afrikkalaisia, intialaisia ja eurooppalaisia ihmisiä yhteen. Afrikantuntijat Milla, Rosey sekä Denise varoittelivat etukäteen kaikesta mahdollisesta, mikä voisi häiritä elokuvan seuraamista: sähkökatkoksista, äänen puuttumisesta tms. Mitään tällaista ei tapahtunut, vaan tekniikka toimi loistavasti.

Elokuva on kuvattu ihan täällä lähellä ja näyttää Kampalan juuri sellaisena, kuin se on: köyhänä, sotkuiseksi, roskaisena, värikkäänä ja elämäntäyteisenä. Tarina on kasvu-ja selviytymistarina. Se kertoo köyhästä tytöstä, jolla on taistelutahtoa ja älyä. Se kertoo, miten ohjauksessa ja kannustuksella voi voittaa vaikeudet ja saavuttaa paremman elämän.

Elokuva on hyvin todenmukainen ja perustuukin tositarinaan. Se on tunteisiin vetoava, mutta myös viihdyttävä ja erittäin taidokkaasti tehty, onhan se Disney-laatua.

Toivottavasti elokuvan voi nähdä myös Suomessa. Jos ei, niin varmaan sen voi katsoa esim. Netflixin kautta. Suosittelen!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti