maanantai 31. lokakuuta 2016

Lähikoulut ja sisäoppilaitokset kaupungeissa


Ugandassa vanhemmat haluavat laittaa lapsensa hyviin kouluihin, aivan kuten Suomessakin. Koulutus on tärkeää ja siihen halutaan panostaa. Myös Ssese-saaren lasten vanhemmat haluavat lapsilleen parasta ja siksi he lähettävät lapsensa kaupunkiin yksityiskouluihin heti esikouluvuoden jälkeen lasten ollessa 6-vuotiaita. Vanhemmat ajattelevat, että saaren omat koulut eivät ole riittävän hyviä. Saarelle on vaikea saada hyviä opettajia töihin, sillä saari on kaukana kaupungin palveluista.

Pienille 6-vuotiaille lapsille muutto kaupunkiin tarkoittaa muuttoa asuntolaan ja pitkää välimatkaa kotiin. Vanhemmat menevät katsomaan lapsiaan viikonloppuisin. Loma-aikoina lapset ovat luonnollisesti kotona vanhempien kanssa.

Asuntoloissa on hoitajia, mutta jokainen vanhempi ja lapsi tietää, ettei se ole sama asia kuin oma äiti ja isä. Lisäksi lapset joutuvat kohtaamaan aivan liian nuorina erilaisia vaaroja ja turvattomia hetkiä.

Kalaya Learning Centerinin pienet lapset tullaan hakemaan koulusta boda-bodalla. Se voisi olla suomalaisistakin lapsista tosi kivaa!

Koulukuljetus boda-bodalla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti