sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Nursery Class ja Top Class 


Kalaya Learning Centerissa kaksi luokkaa lapsille, Nursery Class (pikkulasten luokka), jossa on 3-4-vuotiaita lapsia, sekä Top Class (esikoulu), jonka oppilaat ovat 5-6-vuotiaita. Tämän lisäksi on kaksi ammattiin valmistavaa luokkaa noin 15-vuotiaille tytöille.

Minä vietin viikon 3-6-vuotiaiden lasten luokissa. Kummassakin luokassa on kohtuullinen määrä oppilaita, eskariluokassa 20 ja pikkulasten luokassa 26. Eskarilaisilla on yksi opettaja ja pienemmillä on kaksi opettajaa, joten resurssia on hyvin.

Luokkahuoneen seinillä on paljon opetusta havainnoivia sanoja ja kuvatauluja. Kun digikameroita tai piirtoheittimiä ei ole, käytetään seinätilat havainnointiin. Opetus tapahtuu pääasiassa reilun neliön kokoiselta liitutaululta, joka seisoo omilla jaloillaan luokan etuosassa. Opetuksessa käytetään paljon toistoa ja kopioimista opettajan mallista. Painettuja materiaaleja ei ole, vaan opettaja piirtää tehtävät oppilaiden vihkoihin. Se on iso työ!

Lapsilla on kauniit koulupuvut. Tytöillä on kahdenlaisia mekkoja, pojilla shortsit ja kauluspaidat. Kaikilla on myös neulepaidat sekä urheiluvaatteet. Koulupuvut on aikamoinen investoisti perheiltä, joilla ei ole paljoa rahaa.



Pikkulasten luokassa opetellaan s-äännettä.
Oppikirjoja ei ole, vaan opettajat kirjoittavat tehtävät oppilaiden vihkoihin.
Aina välillä lauletaan ja leikitään. Sen jälkeen jaksaa taas tehdä koulutehtäviä.


Pienten lasten koulupäivä kestää klo 8-13. Koulupäivää rytmittää muutamat tauot opiskelun välissä. Aamulla klo 9 tarjotaan teetä ja pieni pala esim. banaania.  Klo 10-11 on tunnin pituinen välitunti pihalla. Sen jälkeen lapsille tarjotaan poshovelliä, joka maistuu maissipuurolle. Muina aikoina opiskellaan hyvin opettajajohtoisesti. 

Eskarioppilaiden koulupäivä on hyvin samanlainen, mutta vaan paljon pidempi. Klo 13-14 on lounastauko. Lapset syövät joka päivä poshoa (maissipuuroa) ja papuja. Kukaan ei valita ruoasta, vaan jokainen on tyytyväinen. Sen jälkeen lapset jatkavat koulua aina klo 16 asti. Pitkä päivä pienillä!

Lapset saivat uuden jalkapallon tuliaisiksi Suomesta.

Keinuminen on aina kivaa.

Yhdessä on mukavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti