maanantai 9. heinäkuuta 2018

Keskuksen johtajan Sharonen sisko Blessing, minä, Sharonen ja Blessingin äiti, toimistotyöntekijä Lillian ja yksi kylän lapsista. Maassa istuu sisarusten mummo.

Arise and shine -keskus maaseudulla


Sharonella on myös keskus maaseudulla Kibuye-Kamulissa. Keskus sijaitsee noin kahden tunnin ajomatkan päässä Jinjasta pohjoiseen Kyoga -järven läheisyydessä. Puolet matkasta on hyvää tietä, toinen puoli tosi muhkuraista päällystämätöntä tietä, jossa tavallinen pikkuauto joutuu todelliselle koetukselle. Tiellä vastaan tulee ihmisiä polkupyörillä sekä isosarvisia sonneja ja lehmiä, eikä juuri muita autoja kuin meidän auto.

Keskus sijaitsee ihanassa rauhallisessa kylässä, jossa ihmiset asuvat pyöreissä savimajoissa. Elämä siellä vaikuttaa hyvin rauhalliselta.

Keskuksessa on peruskoulu (primary school), jossa on luokat 1-7. Luokat ovat hyvin suuria, 60 - 80 oppilasta yhdessä luokassa. Luokissa on puiset pulpetit, joiden ääressä istuu arviolta kolme tai neljä oppilasta ja iso liitutaulu. Siinä koko luokan sisustus.

Keskuksessa toimii myös ryhmä herttaisia leski- ja yksinhuoltajanaisia, jotka ompelevat oppilaiden koulupuvut sekä tuotteita myyntiin. He valmistavat myös kierrätyspaperikoruja, jotka ovat minulle tuttuja Caring Hands:stä. 

Myös saving group, säästämisryhmä, on alkanut tässä kylässä.

Minä pääsin käymään tässä ihanassa keskuksessa ja sain mahdollisuuden tutustua keskuksen toimintaan sekä siellä asuviin ja toimiviin ihaniin ihmisiin. Tämä olisi sellainen mukavan rauhallinen afrikkalainen kylä, jonne olisi kiva tuoda vapaaehtoisia jollekin lyhyelle tai pidemmälle jaksolle.

Koulun opettajat esittelivät luokkahuoneita
Arise and shine -keskuksen toimistotyöntekijä Lillian sekä koulun kaksi miesopettajaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti