lauantai 27. elokuuta 2016

Monta erilaista tapaa auttaa


Poikkesin Caring Handsin toiminnanjohtajan Liisan kanssa eilen Herttoniemessä sijaitsevassa Marimekon tehtaanmyymälässä. Liisa etsi sieltä Kanadaan vietäväksi kankaanpaloja. Niitä tarvittiin noin 20 kg. Marimekon kangaslaareissa oli aika vähän palasia, mutta ystävällinen myyjä kävi pariin otteeseen etsimässä lisää paloja vielä tehtaan puoleltakin. Näistä paloista Liisan sisko ystävineen ompelee pieniä kasseja ja pusseja ja mitä keksivätkään. Tuotoksia myydään Kanadassa erilaisissa myyjäisissä Caring Handsin toiminnan tukemiseksi.

Minusta tuo koko ajatus on kerrassaan ihana. Marimekon kankaat tuovat raikkaan tervehdyksen vanhasta kotimaasta, kankaat ja suunnittelu ovat hyvä syy tavata toisia, sen jälkeen järjestetään myyjäiset ja lopuksi tuotto lahjoitetaan tuttuun kohteeseen Ugandaan, jossa sukulaispoika vaimonsa kanssa ahertaa paremman maailman eteen. Tällainen toiminta tuo hyvää mieltä monelle henkilölle, ensin täällä Suomessa, sitten siellä Kanadassa ja lopulta Ugandassa. Aivan loistavaa.

Jo vuosien ajan olen seurannut eri järjestöjen toimintaa, sitä, mitä ja ketä he toiminnallaan tukevat, sekä sitä, miten he keräävät tuloja toiminnalleen ja kohteeseen. Tapoja on lukemattomia. Ainoastaan mielikuvitus on rajana. Jokainen voi sieltä halutessaan löytää oman tapansa osallistua, jos on halua siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti