lauantai 27. elokuuta 2016

Helmimyyjäiset kouluun?


Minulla on täällä kotonani iso kasa Caring Handsin helmiä nätisti lajiteltuina isolla viltillä olohuoneen lattialla. On rannekoruja, lyhyitä kaulakoruja, pitkiä kaulakoruja, eri pituisia avainnauhoja kaikissa sateenkaaren väreissä, on irtohelmiä sekä joustavaa nauhaa rannekorujen tekemistä varten. Itse asiassa pyysin Liisalta, Caring Handsin toiminnanjohtajalta, vain vähän irtohelmiä ja nauhaa sekä avainnauhoja opettajille, mutta sainkin monenlaista muutakin. Nyt tarvitaan vaan myyjäiset, joissa näitä helmiä pääsisi myymään. Ensi lauantaina koulussamme pidetään lauantaikoulupäivä ja silloin voisi mahdollisesti pitää aulassa myös pienet myyjäiset.

Itse asiassa lauantaina 3.9. koulupäivämme teemana on kehitysyhteistyö ja ugandalaisten lasten ja äitien auttaminen. Koulupäivä toteutetaan jo perinteeksi tulleen Unicef-kävelyn tapaan. Tänä vuonna kävely on vaan Uganda-kävely. Lupasin pitää koulupäivän alussa pienen esityksen Caring Handsin toiminnasta. Sen jälkeen lapset, ja toivottavasti vanhemmat, lähtevät lähimetsää lenkille. Reippailun jälkeen tullaan takaisin koululle syömään. Siinä yhteydessä olisi mahdollista pitää helmimyyjäiset ja vaikkapa puffetti, jos joku luokka innostuu.

Minulla on siis aika lailla töitä edessä: sponsorikirjeet koteihin, ohjeet opettajille, kortti tarroja varten, power point-esitys lauantaiksi... Oppilaani pitää opettaa yrittäjiksi, joku vanhempi olisi hyvä saada apuun myyntipöydän ääreen... Huh huh! Kivaa siitä kuitenkin tulee! Liisan kanssa sovimme, että luokkani oppilaat voisivat saada vähän tuloja myynnistä. Olisiko se 10%, 15% vai 20%. Pitää miettiä. Vähän kuitenkin, sillä se motivoi myymään.

Villakoira Mimi kaiken toiminnan keskellä, kuten yleensä





























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti