torstai 25. heinäkuuta 2019

Vihdoinkin oma koti täällä Afrikassa


Tulin tänne Ugandaan tekemään työtä hauraassa asemassa olevien tyttöjen ja naisten parissa ja vasta monen viikon jälkeen pääsin aloittamaan työtäni oikein kunnolla. 

Monta viikkoa meni siinä, että sain ADRA:n kanssa kirjoitettua sopimuksen ja itselleni kuvallisen henkilökortin. Kaiken säädön jälkeen pääsin matkustamaan tänne pohjoiseen Guluun. Täälläkin meni monta päivää asunnon etsimiseen. Asuin guest housessa yhteensä 11 päivää. 

Lopulta löysin kaksi hyvää vaihtoehtoa. Ensimmäinen oli aivan uusi kohde kaupungin ulkopuolella. Ihastuin alueen rauhaan ja luonnon läheisyyteen sekä asunnon puhtaisiin, vastamaalattuihin seiniin. Ugandalaiset ystäväni kuitenkin ottivat monesti esille turvallisuusnökökulman. Heidän mielestään minun ei pitäisi muuttaa aivan uuteen kohteeseen, jossa ei ole vielä muita asukkaita, ei muuria, ei porttia eikä vartiontia. Alueen asukkaat voivat kuvitella, että olen rikas ja tulla yöllä varastamaan jonkun teräaseen kanssa pelotellen. Niinpä hylkäsin tuon ihanan kohteen.


Toinen hyvä vaihtoehto oli kohde, jonka olisin jo aiemmin ottanut, mutta joka oli ehtinyt mennä. Uudelle vuokralaiselle oli kuitenkin tullut este ja sen kuultuaan vuokraisäntä soitti heti minulle. Olin edelleen kiinnostunut. Asunnossa on makuuhuone, olohuone, keittiökomero terassin yhteydessä sekä kylpyhuone. Asunto oli kamalassa kunnossa, mutta vuokraisäntä lupasi maalata sen kunnolla. Asunto oli osa kiinteistöä, jossa on neljä pienempää asuntoa, vuokraisännän asunto sekä vartijan pieni huone. Kiinteistöä ympäröi korkea muuri ja pihalle tullaan portin kautta. Täällä asukkaat ovat turvassa.

Tilasin puusepältä puisen ihanan sängyn. 
Sain vuokrattua asunnon itselleni. Luojalle kiitos! Aloin olla jo väsähtänyt asumaan muualla kuin omassa kodissa. Kaipasin ruoanlaittoa ja tavallisia kotitöitä sekä omaa rauhaa.

Vuokraisäntä maalasi asunnon yhdessä vartijan kanssa. He tekivät hyvää ja perusteellista työtä katosta lähtien. Asunnosta tuli todella valoisa ja kaunis.Täällä on hyvä asua.

Nyt, kun minulla on koti, voin keskittyä työhön tyttöjen ja naisten parissa. Odotan mielenkiinnolla, mitä kaikkea tämä puolivuotinen tuokaan tullessaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti