sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Lois pikkusiskonsa kanssa

Lois


Lois on 9-vuotias tyttö. Hän on pienestä pitäen asunut mummonsa kanssa. Kaksi viikkoa sitten Loisin mummo kuoli aivan yllättäen, ja siksi Lois ei ole tiennyt, kuka hänestä pitää nyt huolta.

Loisin oma isä on kuollut. Äiti on sen jälkeen löytänyt uuden miehen ja mennyt hänen kanssaan naimisiin. Äiti asuu uuden miehensä kanssa kaukana Kampalasta. 

Loisin äiti, tämän uusi mies, sekä äidin sukulaiset ovat kuluneiden kahden viikon aikana miettineet, mikä olisi Loisin kannalta paras ratkaisu. He päättivät, että tytöstä tulee pitämään huolta äidin sisko, eli tytön täti. Hän asuu Kampalassa, missä Loiskin on ikänsä asunut. Loisin äiti ja tämän uusi mies ovat sopineet, että Lois tulee lomilla äidin luokse.

Lois on syntymästään saakka ollut paljon sairaana. Hän käy kuukausittain lääkärin luona tarkastuksissa. Matka lääkäriin on tytölle melko pitkä ja rasittava ja vaatii ylimääräistä rahaa.

Loisin on pakko syödä vahvoja lääkkeitä sairautensa takia. Lääkkeiden syönti edellyttää, että tyttö syö kunnolla ja ravitsevaa ruokaa.

Loisin tilanne on tädille taloudellisestikin haastava. Lois on onneksi saanut kaksi kummia, joiden antama tuki auttaa Loisia hyvin paljon. Toinen kummeista maksaa ruoasta, kuljetuksista lääkäriin sekä lääkkeistä. Toinen kummeista maksaa Loisin koulumaksut.

Kuluneet kaksi viikkoa ovat olleet Loisille henkisesti yhtä myllerrystä. Mummon kuolema aiheutti surua, huoltajuuskysymys levottomuutta, rahatilanne huolta. Nyt kaikki asiat ovat selvät ja rahoitus taattu. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti