lauantai 5. marraskuuta 2016

Andrew


Andrew on 17-vuotias poika, jonka isä on kuollut HIV:iin ja äiti on samasta syystä kuoleman sairas. Äiti ei pysty enää huolehtimaan pojastaan, ja siksi Andrew asuu mummonsa kanssa.

Andrew on ollut syntymästään asti itsekin HIV-positiivinen. Aluksi hän ei sitä tiennyt, mutta koska hän koko ajan lapsena sairasteli, tehtiin hänelle 12-vuotiaana testi, jonka tulos oli positiivinen. Andrew saa HIV-lääkkeet ilmaiseksi ja ne pitävät hänet suhteellisen hyvässä kunnossa. Ilman lääkkeitä hän olisi aina altis sairauksille, sillä HIV aiheuttaa immuniteetin heikkenemistä.


Andrew
Andrew käy koulua ja pitää opiskelusta. Hän pitää erityisesti luonnontieteistä. Hän haluaisi opiskella lisää ja valmistua insinööriksi. Andrewn koulumaksuista vastaa hänen mummonsa, jolla on kahdeksan muuta lasta ruokittavana ja koulutettavana.

Andrewn mummo on vasta 54-vuotias, mutta vaikuttaa vanhemmalta raskaan elämän ja selkäkivun johdosta. Hänen elämäntarinansa on täynnä haasteita. Hän sai miehensä kanssa seitsemän lasta. Mies on nyt jo kuollut, mutta niin on myös hänen neljä lastaan, jotka kaikki kuolivat HIV:iin. Oman miehen kuoleman jälkeen mummo meni uusiin naimisiin. Mies toi edellisestä liitostaan kaksi lasta heidän kotiinsa. Mies häipyi, ja nyt ne kaksi lasta ovat mummon hoidettavana. Eri syistä johtuen hänen omat lapsetkin ovat jättäneet äidilleen lapsia hoidettavaksi ja koulutettavaksi. Mummolla on siis kaikenkaikkiaan yhdeksän lasta elätettävänään ja koulutettavanaan. Haastetta siis riittää.

Mummolla on peltotilkku, jossa hän viljelee vihanneksia myyntiin. Ongelmana on vaan se, että hänen selkänsä on todella kipeä. Leipä ei siis tule helpolla.

Andrew on Caring Handsin tuen piirissä. Nyt Andrewlle on löytynyt Suomesta kummipariskunta, joka haluaa tukea häntä opiskelemaan ammattiin. Se on kuin lottovoitto, sillä ilman ulkopuolisen tukea hänen opiskelunsa melko suurella todennäköisyydellä loppuisivat hyvin pian. Hoitamalla HIV:ä, opiskelemalla ahkerasti, tekemällä välillä pieniä hommia ja säästömällä rahaa tulevaisuutta varten, voi Andrew saada itselleen hyvän elämän.

Andrew perheen muiden lasten kanssa


Mummo lasten kanssa









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti