perjantai 25. marraskuuta 2016


Kampalan kangaskaupat (tai ainakin osa niistä) sijaitsevat kaupungin keskustassa tuossa edessä näkyvässä korttelissa. Meidän piti ensiksi kävelle tämän matatu-aseman halki päästäksemme kortteliin. Ei ollut ihan helppoa!


Afrikkalaiset kankaat




Minä pääsin Justinin, suomeksi Justiinan, Caring Handsin työntekijän kanssa kangasostoksille kaksi kertaa. Se vasta oli jännittävää! 

Ensimmäisellä kerralla otimme yksityisen taksin keskustaan. Taksi odotti parkissa sillä aikaa, kun tein valintoja. Toisella kertaa olin jo uskaliaampi ja lähdimme keskustaan julkisilla kyydeillä. Olin jo tutumpi matatuiden ja boda bodien kanssa, samoin kuin Ugandan shillingin. Taksin hinnalla saisin 11 m kangasta!

Kangaskaupat sijaitsevat Kampalan ydinkeskustassa isossa korttelissa. Kauppoja on korttelissa kahdessa kerroksessa, ne ovat pieniä ja niitä on useita. Osa myy ohuita, kimmeltäviä kankaita, jotka tulevat varmastikin jostain Intian suunnalta. Osa myy näiden lisäksi afrikkalaisia Wax Print -kankaita. Niistä minä olin kiinnostunut.

Ensimmäisellä kerralla etsin erityisesti kankaita kietaisumekkoihin, joita suunnittelin ompelutettavan Kalayan koulun tytöillä. Löysin kivan kankaan ja teetinkin mekot Ssesellä ollessani. Siitä kirjoitan lähiaikoina ihan oman jutun.

Seuraavalla kerralla etsin kankaita itselleni, tyttärelleni ja äidilleni, jotka kaikki olemme käsityöihmisiä.

Afrikkalaiset Wax Print -kankaat ovat kiinnostavia, mutta meille suomalaisille haastavia. Niissä on hyvin voimakkaat ja yleensä kirkkaat värit. Yritin etsiä kankaita, joissa värit olisivat pehmeitä ja sävyt viileitä. Vaivasin myyjiä useasti. Onnistuin lopulta löytämään joitakin kankaita, joista saa ommeltua hameita, kesämekkoja, kesähousuja sekä verhot.

Heti kotiin päästyäni tyttäreni tarvitsi musiikkikeikalle persoonalliset housut. Tein ne hänelle kelta-musta-viininpunaisesta kukka-kankaasta. Housuista tuli hyvät. Työkaverini piti sini-valkoisesta kankaasta, jota myin hänelle sopivan palan. Siitä samasta aion tehdä mummolleni kimonon. Äitini piti joistakin kankaista. Hän sai muutaman palan kotelmekkoja varten. Minä itse aion tehdä kesäksi uusia mekkoja ja hameita itselleni. Eivät jää kankaat pölyyntymään kaappiin, vaan tulevat ommelluksi ja käyttöön.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti