perjantai 16. syyskuuta 2016

Tuliaisostoksilla


Sain innokkaan apulaisen; Jemin, ostosreissulle mukaan. Hän tuli koulun jälkeen käsityöluokkaan, jossa lopettelin tuntia kuudesluokkalaisten kanssa. Tunnin jälkeen lähdimme hakemaan rahaa opettajanhuoneesta lukollisesta kaapista ostoksia varten. Otimme niihin 150e. Rahat olivat Uganda-keräyksestä ja meidän tarkoitus olisi käydä ostamassa jalkapalloja ja jotain muuta tarpeellista lahjoitettavaksi lapsille ja nuorille.

Suuntasimme askeleemme Itiksen Puhoksen Intersportiin. Matkalla törmäsimme kerjäläiseen, ja mietimme, miksi joku kerjää, vaikka Suomessa asuva saa asunnon ja rahaa elämistä varten. Vai asuuko kerjäläinen Suomessa? Onko hän vaan käymässä täällä kerjäämässä? Vaikeita kysymyksiä.

Intersportissa oli myytävänä hienoja ja kunnollisia viime vuoden Hesa Cup -jalkapalloja hintaan 14,90. Otimme niitä kuusi, lisäksi kaksi pumppua ja kaksi varaneulaa. Kerroimme, minne pallot olivat menossa ja kysyimme, voisiko kauppa lahjoittaa jotain lapsille vietäväksi. Myyjä kävi tarkistamassa tilanteen ja tuli takaisin viiden muodikkaan urheilupussin kanssa. Ne olisivatkin juuri sopivia viemisiä, näppäriä ja keveitä. Myöhemmin hän löysi vielä noin kymmenen korvanappikuuloketta kännyköihin. Varmasti sopivia lahjoja nekin.

Saimme pallot hyvään hintaan. Niiden alkuperäinen hinta oli ollut 39,90e ja saimme ne hintaan 14,90e. Hyvä kauppa! Meillä oli nyt isot kassit täynnä jalkapalloja.

Matkalla seuraavaan kauppaan keskustelimme siitä, voiko lahjoista ottaa itselle yhdet kuulokkeet, koska niitä on niin monet. Ei voi. Myyjä antoi ne Afrikkaan vietäväksi, ei meille. Meidän pitää toimia luottamuksellisesti, eikä ottaa kivoja juttuja itsellemme.


Olimme käyttäneet reilut 107e ja meillä oli jäljellä vähän yli 42e. Sillä rahalla ostaisimme jotain muuta tarpeellista ja kevyttä viemistä. Olin kuullut, että hammasharjoista on pulaa, joten voisimme ostaa niin monta hammasharjaa ja jonkin verran hammastahnaa, kuin rahalla saisimme. Pitkällisen vertailun jälkeen päädyimme ostamaan tuplapakkauksia, jolloin yhden hammasharjan hinnaksi tuli 75 ja 80 senttiä riippuen siitä, kenen valmistajan harjoja osti. Saimme rahat riittämään 21 pakettiin eli 42 hammasharjaan ja 11 hammastahnaan. Maksoimme ostokset ja istahdimme hetkeksi Itiksen penkeille. Olimme aivan väsyneitä laskemisesta ja kassien raahaamisesta. Olimme kuitenkin tehneet hyvät hankinnat ja mieli oli tyytyväinen. Sitten vaan metroon ja kotiin ja viikonlopun viettoon!

Jalkapallot ja pumput ostimme keräysrahoilla. Pussukat sekä korvanapit saimme lahjoituksena. Kiitos Intersport!




Hammasharjoja ja -tahnoja vietäväksi Ssese-saaren opiskelijoille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti