torstai 8. syyskuuta 2016

Rokotteesta sairaaksi


Olen ollut monta päivää sairaana. Kuume alkoi nousta viime maanantaina. Kaikkia paikkoja särkee: olkapäitä, lonkkia, päätä... jopa pään taivuttaminen alaspäin sattuu selkä- ja niskanikamiin. Seisaallani ollessani huimaa, kävellessäni tasa-paino on vähän hukassa. Yöllä nukkuessa vaihdan koko ajan asentoa, koska koko ajan sattuu johonkin.

Meillä on töissä ollut jonkin verran henkilökuntaa sairaana, osa oppilaistanikin on ollut kuumeessa. Ajattelin, että ehkä tämä on nyt sitten sitä samaa. Mutta oireet ovat vaan niin kummalliset, eikä ole mitään tavallisia flunssan oireita, kipeätä kurkkua, nuhaa tai yskää. Jospa tämä johtuisikin niistä viime viikolla saamistani rokotteista.

Kävin tänään lääkärissä. Aluksi minut ohjattiin terveydenhoitajalle, jolle kerroin oireistani sekä siitä, että olen saanut vasta viime viikolla kaksi rokotetta: Hepatiitti A:n sekä keltakuumerokotteen Stamarilin. Terveydenhoitaja soitti rokoteneuvontaan, josta annettiin ohje, että minut pitää ohjata lääkärin tutkittavaksi. Seuraavaksi odottelinkin sitten pääsyä lääkärin luokse. Lääkäri teki tutkimuksensa ja soitteli hänkin jollekin rokoteasiantuntijalle. Kaikki ei vaan mennut ihan näin nopeasti, vaan välillä piti odottaa, että hän sai sen oikean henkilön kiinni ja siltä henkilöltä oikeat arviot. No niin. Minun oireeni johtuvat siis näistä rokotteista, tautini ei tartu toisiin, ja olon pitäisi parantua viikonlopun aikana. Ei siis huolta. Kolme tuntia meni lääkärissä, melkein kaksi tuntia kulkuneuvoissa. Hyvä, että asia selvisi kuitenkin.

Huomenna olisi ollut koulussa se lipaskeräys ja helmirannekorujen teko. En pääse itse paikalle. Toinen ope saa hoitaa sen lipaskeräyksen organisoinnin. Olisi ollut nin kiva nähdä, miten lapset siitä suoriutuvat. Maanantaina he saavat kertoa, millaista oli.

Lahjoittajat saavat tulla tekemään rannekoruja ensi viikolla, sitten, kun olen taas paikalla. Tämä homma ei nyt mennyt ihan niin kuin suunnittelin, mutta minkäs sille mahtaa, kun sairastuu.

Minun pitäisi mennä ottamaan vielä yksi rokote ensi viikon tiistaina: meningokokkirokote aivokuumetta vastaan. Ihan jo valmiiksi pelottaa. Voikohan siitäkin sairastua näin kovasti kuin tästä keltakuumerokotteesta?  Eikä nämä tähän vielä jää. Jääkaapissa minulla on vielä lavantautia varten sisäisesti otettavia kapseleita. Ennen matkaa pitää ostaa malariaa vastaan jotain antibioottia. Jokainen näistä rokotteista on maksanut 50-60 e, joten tähän mennessä niihin on mennyt rahaakin jo yli 250e. Hyvä puoli näissä on se, että ne antavat iänikuisen suojan. Tätä rokoterumbaa ei enää tarvitse käydä uudestaan läpi. Voi mennä vaikka joka vuosi Afrikkaan, jos vaan rahat riittävät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti