keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Ompelukoneostoksilla


Lähdin tänään ystäväni Ibran kanssa Kampalan keskustaan ompelukoneostoksille. Otimme boda bodan (moottoripyörätaksin) ja hurautimme sillä keskustaan. Boda bodalla matkustaminen on todella hauskaa, vaikka vaarallista tietenkin. Kampalan keskustassa liikenne on kovin ruuhkaista ihan aina.

Ugandalainen ystäväni Sharone oli aikaisemmin kertonut, mistä ompelukoneita kannattaa etsiä, joten ajoimme sinne. Joku sisäänheittäjä johdatti meidät ompelukoneliikkeeseen. Siellä olevat koneet olivat kaikki käytettyjä ja ilmeisesti kaikki tarkoitettu ammattilaiskäyttöön.  Ne olivat vahvoja, metallisia koneita ja useimmat myytiin ompelupöydän kanssa.

Löysin sieltä koneen, joka on sekä mekaaninen että sähköinen. Siinä oli hyvin hiljainen ääni ja se tekee aivan täydellistä suoraa ja siksakkia. Hinta pöydän kanssa oli vain 850 000 shillinkiä, mikä on n. 200e. Teimme kaupat ja kone sekä pöytä pakattiin meille kuljetusta varten. 

Paluumatkalle otimme kaksi boda bodaa. Meillä oli raskaat ja isot laatikot kuljetettavana, mutta matka taittui silti oikein hyvin ja turvallisesti. Hymyilin koko boda boda -matkan ajan keskustasta majapaikkaan. Olen sanoinkuvaamattoman onnellinen ompelukoneesta. 

Ompelukone sekä uusi puhelin ovat täysiä yllätyksiä Glorialle ja Irenelle. Mahtaa tyttöjen ilmeet olla onnesta soikeat, kun näkevät, mitä saavat!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti