keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Youth Livelihood Program


Caring Hands on ns. NGO (Non Governmental Organisation), joka on yli kymmenen vuoden ajan tehnyt hienoa työtä hauraassa asemassa olevien ugandalaisten eteen. Työ on käsittänyt mm. paperihelmien tekoa, kyläpankkitoimintaa ja kummitoimintaa.

Viimeisen kuluneen vuoden ajan Caring Hands on antanut nuorille aikuisille yrityskoulutusta. Koulutukseen ovat päässeet sellaiset nuoret, jotka ovat eri syistä hauraassa asemassa. Osa asuu slummissa, osa on koulupudokkaita, osa HIV- positiivisia, osa yksinhuoltajia.

Koulutusta on annettu kahtena päivänä viikossa viiden kuukauden ajan. Kurssin jälkeen opiskelijat saavat todistuksen ja pienen starttirahan oman yrityksen perustamista varten. Koulutukseen pääsee vuosittain n. 100 nuorta.

Minulla oli mahdollisuus seurata muutaman tunnin verran Caring Handsin työntekijöiden antamaa opetusta Ugandan vierailuni aikana. Oli kiva huomata, että oppilaat olivat hyvin innokkaita oppimaan yritys- sekä tietokonetaitoja. Halu perustaa oma yritys oli kova.

Tämä nuori mies kertoo bisnesideoista, joita hän sai käytyään Ugandan edustalla olevalla Ssese-saarella. 



Nuoret säästävät kyläpankkiperiaatteella rahaa yhteiseen boxiin.












Muutamana päivänä pääsin Caring Handsin työntekijöiden kanssa katsomaan, mitä joillekin nuorille yrittäjille ja heidän yritykselleen kuuluu. Siitä toisena päivänä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti