lauantai 4. marraskuuta 2017

Kassiprojekti jatkuu 


Olin ollut koulun rehtoriin Jacqui Fordiin yhteydessä hyvissä ennen tuloani. Pyynnöstäni hän oli etsinyt Kampalasta 100%:sta luonnonvalkoista puuvillakangasta. Toiveeni oli ollut, että kangas olisi reilun kaupan tuote, mutta sellaista oli Ugandasta vaikea löytää. Olisi pitänyt mennä Etiopiaan saakka hakemaan sitä.

Ompeluluokan tytöt olivat ommelleet antamieni mittojen mukaan 45 yksinkertaista kassia. Kassit odottivat minua siistissä kasassa ompeluluokassa. Kasseja ei oltu kuitenkaan pesty, joten pyysin tyttöjä pesemään ne. Muutama oppilaista lähetettiin samantien pyykkäämään.

Sitten alkoi opetushetki. Kerroin oppilaille niistä kolmesta tavasta, jolla tulisimme siirtämään pikkulasten piirrustuksia kangaskasseihin. Ne olivat silkkipainotekniikka, tuputtaminen sekä maalaaminen pensselillä. Nämä kolme tapaa onnistuisivat hyvin Kalayan olosuhteissa.

Tyttöjä uusi menetelmä vähän jännitti. He olivat hyvin hiljaisia ja ujoja koko opetuksen ajan. Näytin heille, miten kontaktimuoviin ja sabluunapaperiin tehtiin aukot väriä varten. Tytöt tuntuivat saavan idean päästä kiinni. Jaoin lasten piirustukset ja aloimme tekemään sabluunia, maata, puita ja ihmisten vaatteita. Siinä menikin sitten se koulupäivä.

Opetin oppilaille, miten tehdään sabluunoja painamista varten. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti