maanantai 25. kesäkuuta 2018

Minä, herra Bosco, Glorian äiti ja Gloria




Ompeluprojekti Gulussa alkaa


Aloitan kaksi viikkoa kestävän ompeluprojektin kahden pohjois-ugandalaisen tytön kanssa. Toinen heistä, Gloria, asuu täällä Gulussa, toinen Zumbossa, Gulusta länteen, aivan lähellä Kongon rajaa. 

Tutustuin näihin tyttöihin Kalayalla pitäessäni heille silkkipainokurssia. He olivat tunneillani erittäin aktiivisia ja innokkaita opiskelijoita. Nämä kaksi tyttöä toivoivat kovasti sitä, että näkisimme vielä uudestaan. Se oli minunkin toiveeni. Nyt meillä tarjoutui siihen mahdollisuus. 

Olen itse asiassa hyvin onnellinen, että sain heihin yhteyden. Yhteyden saaminen näihin kahteen tyttöön ei ollut helppoa. Siihen tarvittiin ompelukoulun opettajan, Winnyn, sekä helluntaiseurakunnan teknisen asiantuntijan, herra Boscon apua. Ehdin odottaa yhteyttä noin kolme kuukautta ja ehdin jo menettää uskoni, että sitä löytyisi, kunnes lopulta herra Bosco otti minuun sähköpostitse yhteyttä.  Tänään tapasin Glorian ja herra Boscon, Harriet tulee Zumbosta huomenna.

Tänään minulla oli suunnittelupäivä herra Boscon kanssa. Iltapäivällä menimme tervehtimään Gloriaa ja hänen äitiään heidän kyläänsä. Samalla visiitillä arvioimme myös sitä, voisiko työskentely tapahtua vieressä olevan kirkon tiloissa. Tila olisi kiva, jos ei sada, mutta sateen tullessa työskentely ei siellä ole mahdollista. Sadesuojaa siellä on liian vähän. Ehkä tulemme lopulta työskentelemään jossain toisessa tilassa.

Varsinainen työ alkaa huomenna klo 9. Aika huikeaa valmistaa vaatteita Afrikan taivaan alla lämpötilan ollessa noin +25 ˚C. Näkymä ompelutilasta on perinteinen afrikkalainen savimajakylä. Ihan mahtavaa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti